Strani

26. april 2013

Pomembna je naša notranjost


Kakšna je naša zunanja podoba je odvisno od tega, kakšna je naša notranjost: kakšne so naše misli, kakšni so naši občutki, kakšni smo kot človek. Če je nekdo večino časa jezen, besen in sovražen, bo to vidno tako na njegovem mrkem obrazu kot tudi v njegovi drži telesa. Obratno pa bo drugi, ki je ljubeč, nežen in radosten, to kazal s sijočim obrazom in odprto držo telesa.

To, kar smo in kako delujemo, določa naše življenje. Če smo pošteni, ljubeči, sočutni in nenasilni, bo takšno tudi naše življenje. Mi ustvarjamo svoje življenje, ne drugi. Kakšno bo, je torej odvisno od nas, od tega, kakšni smo, kakšne so naše lastnosti, ne pa kako smo oblečeni, kakšen avto vozimo ali kam hodimo na dopust.

Zato nič ne pomaga, če hočemo spremeniti svoje življenje tako, da se ukvarjamo le s svojo zunanjostjo in svetom okoli nas, v sebi smo lahko še vedno zelo nesrečni. Če bi radi živeli bolj srečno, moramo pogledati vase, v svojo notranjost. Kaj nosimo v sebi, kar nas omejuje na poti k srečnemu življenju? Katera naša prepričanja in vzorci nam ne dovolijo, da bi zadihali s polnimi pljuči in izrazili tisto čudovito in dobro, kar je v nas?

Ni komentarjev:

Objavite komentar