Strani

9. april 2013

Ali vem, kaj si v resnici želim?


Sara je samska, stara 34 let in vse njene prijateljice so v resni vezi, nekatere pa so že poročene in pričakujejo prvega otroka. Petek zvečer je in razmišlja, kaj bi delala čez vikend, saj so napovedali lepo vreme....in s kom. Da, s kom? Idej ima veliko, ampak tokrat si je resnično zaželela družbe. Nekoga, s komer bi se lahko po poti pogovarjala, se smejala, mu pokazala čudovit razgled z vrha.

Matej je samski, star 36 let in je v službi zelo uspešen. Žal pa to pomeni tudi, da dela pogosto do večera. Kadar mu uspe prej zaključiti, pa gre v fitnes, da se vsaj malo sprosti od dnevnega tempa. Ko se pozno zvečer vrača domov, večkrat pomisli, da bo moral nekaj spremeniti, če želi spoznati kakšno punco.

Anja je samska, stara 28 let in ima precej oboževalcev. Je simpatična, prijazna in uspešna in že od nekdaj ve, da si želi kvalitetno partnerstvo, da želi biti srečna v vezi. Avanture je niso nikoli zanimale. Rada bi le spoznala prijaznega in preprostega fanta, ki si želi isto.

Žiga je samski, star 40 let in se za letošnji poletni dopust še ni odločil, kaj bo. Prijatelji bodo šli s svojimi puncami, zagotovo pa ga ne bo preživel tako kot lani, ko je po daljšem prigovarjanju vse družine pristal na to, da se pridruži sestri in njeni družini na morju – saj ne, da se ne bi razumel z njimi, ima jih zelo rad, sploh svoja dva nečaka, ampak to ni to. Rad bi šel na dopust s svojo punco.


To so le štirje primeri iz življenja samskih. V obdobju 25 do 45 let je večina njihovih prijateljev že v resnih vezah, morda si že ustvarjajo družino in nimajo več časa za druženje – vsaj ne v taki obliki, kot je bilo pred tem. Po drugi strani pa samski tudi sami nimajo več toliko časa in energije, sploh če imajo zahtevno službo.  Želijo pa si resne veze oz. partnerstva, ne neke kratkotrajne avanture in flirta – tega so imeli v svojem življenju že dovolj.

Zdi se, da imajo vse, pa kljub temu nekaj manjka. Kaj manjka, kaj bi se morali še naučiti?

Ni komentarjev:

Objavite komentar