Strani

10. april 2013

Čakati ali v akcijo?


Svojega partnerja lahko spoznate praktično kjerkoli: na avtobusu, v trgovini, v knjigarni, med tekom, na trgu, v fitnesu, v kavarni... Pa ste zares pripravljeni na ta čas, ko boste stali pred osebo, ki vam je všeč in bi jo radi bolje spoznali?

Najslabše je, da samo čakamo in verjamemo, da se bo nekega lepega dne kar zgodilo in BUM!, zaleteli se bomo v svojega bodočega partnerja. Čakanje in verovanje v pravljico o princu na belem konju oziroma prelepi princesi nas utrudi, nas naredi žalostne, depresivne in brezvoljne. Tudi obupane. In ko smo obupani, lahko hitro naredimo kakšno neumnost – na primer iz obupa in osamljenosti vstopimo v vezo s prvim, ki nam pokaže malo naklonjenosti in je prijazen z nami.

Druga možnost je, da sami kaj naredimo. Na primer preberemo kakšno knjigo o osebni rasti, o odnosih in partnerstvu, se o tem pogovarjamo z ljudmi, ki jih cenimo in spoštujemo njihovo mnenje ter imajo sami že kvalitetno partnerstvo, razmišljamo o tem, kaj si želimo in kakšno partnerstvo si želimo ustvariti. Mogoče obiščemo kakšen seminar na to temo, se vpišemo v kakšno terapevtsko skupino. Vse to zato, da se pripravimo na čas, ko bomo spoznali svojega bodočega partnerja in da si širimo obzorje. Nenazadnje lahko pri kakšni od teh dejavnosti spoznamo svojega bodočega partnerja...

Ni komentarjev:

Objavite komentar