Strani

2. november 2014

Mednarodno leto družine v Knjižnici Domžale


V mesecu novembru in decembru bodo v Knjižnici Domžale obeležili mednarodno leto družine in tako so pripravili vrsto brezplačnih delavnic in predavanj na to temo. 

Zdravi odnosi v družini so odvisni od zdravih posameznikov, ki družino sestavljajo. Pa ne govorimo le o fizičnem zdravju, temveč tudi in v prvi vrsti o zdravem duhu.

Kakšen odnos imamo do sebe?

Kako se pogovarjamo s seboj (se spodbujamo, se znamo pohvaliti in nagraditi, ko nekaj dobro opravimo), znamo poskrbeti za svoje potrebe in si damo to, kar resnično potrebujemo (npr. dovolj spanja, gibanja, zdravo in uravnoteženo prehrano...)? Kajti tako, kot ravnamo s seboj, tako ravnamo tudi z drugimi – če smo potrpežljivi in razumevajoči do sebe, bomo potrpežljivi in razumevajoči tudi v odnosu z drugimi.

Družina je primarno okolje, kjer se otrok uči o odnosih, tako do sebe kot z drugimi. Če sta starša dober zgled zdravih odnosov, bo otrok to znanje prenesel naprej v svoje življenje in sam gradil zdrave odnose naprej. Na nas odraslih je odgovornost, da smo dober zgled zdravega odnosa do sebe in do drugega. Otroci se od nas učijo.

V novembru začnemo z delavnico o komunikaciji za zdrave odnose, nato sledi delavnica o tem, kako spremeniti svoje življenje, da bomo bolj srečni in zadovoljni, v decembru pa se cikel zaključi z delavnico za samske o pripravi na partnerstvo oziroma, katera pot vodi do kakovostnega partnerstva.

Več o delavnicah in prijavi tukaj >>>

Ni komentarjev:

Objavite komentar