Strani

15. april 2014

Izkoristite energijo pomladi za notranjo preobrazbo, 3/3


Pomembno je, da veste, kdo ste, potem pa začnete še tako živeti – počasi, dan za dnem, se spreminjate. S tem okolici sporočate, kdo ste – tako komunicirate z drugimi neverbalno. S svojim načinom življenja »poveste«, kdo ste. Na tak način boste pritegnili v svoje življenje ljudi, ki bodo podobni vam in v njihovi družbi boste lahko preprosto to, kar ste – da bi bili del neke družbe, se vam ne bo treba več pretvarjati, da ste nekdo drug. Tak način življenja zna biti precej naporen, predvsem pa ne vodi v srečno in zadovoljno življenje.

Ob vsem tem postopoma gradite odnos do sebe – spoznavate se in raziskujete, kdo ste. Učite se sprejemati sebe (tudi svoje šibkosti, ne le pozitivne lastnosti) in se razumete, da ste kdaj tudi utrujeni, žalostni in nejevoljni, znate se spodbujati in ste si sami sebi v oporo v težkih trenutkih spreminjanja in rasti. Vse te lastnosti so ključna sestavina vsakega kakovostnega in zdravega odnosa – tako partnerskega kot kakšnega drugega. Tako da s tem, ko gradite odnos do sebe, hkrati postavljate zdrave temelje za vse ostale odnose,  ki jih imate v svojem življenju.

Za žensko je zelo pomembno, da ima odnos do sebe, saj le-ta predstavlja kompas za njeno življenje. Na tak način ve, kaj potrebuje. Ve pa zato, ker se čuti – občutki ji povedo, kaj potrebuje in kako naj ravna. Občutki in čustva so nosilci informacij, to so naši odzivi na dogajanje v okolju. Največkrat jih kar preslišimo oziroma smo se že tako izurili, da jih sploh ne zaznavamo več. Čustva pa so energija in če je ne izrazimo, se bo naložila nekje v telesu in tam nas bo slej ko prej začelo nekaj boleti. Seveda lahko vzamemo tableto proti bolečinam - tableta bo bolečino ublažila, vzroka bolečine pa ne bo odpravila....

Zato je zelo pomembno, da ne ignoriramo svojih čustev, temveč jih izrazimo – seveda na način, da ne prizadanemo ljudi okoli sebe. Topli in daljši dnevi so kot nalašč za to. Pojdite v naravo, v gozd, tam boste našli prostor, kjer boste lahko »spihali« vsa  čustva, ki vas težijo, odvrgli vsa bremena, ki ste si jih nabrali čez dan, se nadihali svežega zraka in miru, ki vlada v naravi, potem pa pojdite domov in ta mir prinesite še v svoj vsakdan. Večkrat, ko boste šli v gozd »nabirat« mir, več ga boste čutili v sebi. Z notranjim mirom pa pride tudi občutek zadovoljstva in sreče, ki ju vsi tako zelo iščemo. Povsod drugje, le v sebi ne.


Če še niste prebrali knjige »Jej, moli, ljubi« avtorice Elizabeth Gilbert, vam jo toplo priporočam zdaj – za spodbudo in motivacijo, da boste lažje naredili korak k sebi in sledili svojemu srcu. Glavna junakinja namreč naredi ravno to, kar piše zgoraj – zapusti svet varnosti in udobja, svet, ki jo utesnjuje in drži zaklenjeno v kletki življenja, ki si ga v resnici ne želi, ter se poda na pot iskanja same sebe. Zanimivo, poučno in zabavno branje!



Ni komentarjev:

Objavite komentar