Strani

7. julij 2015

V juliju namenite čas sebi


Čas zase pomeni čas, ko smo sami s seboj. To je čas, ki ga namenimo sebi z namenom, da pogledamo, kako smo, kje smo in kako naprej. V svojem vsakdanjiku nam za ta čas običajno zmanjka časa: imamo toliko obveznosti, ki jih je treba še prej postoriti (od pomivanja posode, likanja pa vse do telefonskih klicev, Facebooka itd.), da enostavno ni časa. Pa je to res?


Namreč saj veste, časa je dovolj, koliko nam ga ostane zase pa je odvisno od našega načina razporeditve prioritet. Za nekoga so gospodinjska opravila na prvem mestu in zdi se mu, kot da se le-ta nikoli ne končajo. Za nekoga drugega je druženje s prijatelji na prvem mestu. Spet tretjemu nekaj drugega. Poglejte pri sebi, koliko časa na dan si vzamete samo zase. In če ugotovite, da si vsak dan vzamete vsaj 15 minut samo zase, ste na pravi poti. Super!

Če pa ugotovite, da za vas vedno zmanjka časa in da so vsi prej na vrsti kot vi, je potrebno ukrepati. Potrebno je “predelati” svoj urnik in vanj vmestiti čas, ko boste sami s seboj. Posoda v umivalniku bo počakala, prah na policah tudi in kup perila za zlikati ravno tako (no, lahko se zgodi, da pa se vsega tega loti kdo od družinskih članov). Kakorkoli, vi boste po tisti uri prišli nazaj mirni, polni energije in zadovoljni, saj ste si dali to, kar potrebujete – čas zase.

Mir je za naše življenje zelo pomemben.
Omogoča zdravo in kakovostno življenje, saj prinaša občutek lahkotnosti in zadovoljstva (tako s samim seboj kot z življenjem), pomaga nam, da znamo ločevati med tem, kaj je pomembno in kaj ni ter da znamo stopiti v akcijo, ko je to potrebno.

V juliju bodo potekale delavnice oz. treningi v naravi ČAS ZASE, kjer se boste naučili, kako poskrbeti zase in za svoj notranji mir ter kako ga ohranjati skozi vsakdanje življenje. Delavnice bodo potekale na Golovcu ali v Tivoliju v jutranjih ali pozno popoldanskih urah. Lahko se odločite za individualno ali skupinsko delavnico, lahko se prijavite na en termin ali več terminov.

Več o delavnicah >>> 

Vabljeni!

Ni komentarjev:

Objavite komentar