Strani

28. december 2014

Dovolite si živeti svoje sanje v letu, ki prihaja


Se spomnite časov, ko ste bili še majhni in ste verjeli v Božička, Dedka Mraza in Miklavža? Ko ste pisali pisma s svojimi željami, ko ste zvečer pred spanjem še enkrat v tiho zimsko noč zašepetali, kaj si želite in resnično verjeli, da boste to tudi dobili? Iz vsega srca smo verjeli, da je vse, kar si zaželimo, resnično možno. Danes, ko smo odrasli, pa verjamemo, da naše želje niso pomembne in da čudeži ne obstajajo.


In tako živimo v svetu, kjer ni prostora za naše želje in sanje, kjer iz dneva v dan opravljamo različne vloge – smo delavec, partner, starš, prijatelj, brat, sestra... – brez zavedanja Sebe. Postajamo roboti, ki le opravljajo vnaprej sprogramirano življenje. Ustavite se in poglejte, kje ste, kakšno življenje živite: je to življenje takšno, kot si ga želite:
  • Kaj si želite in o čem sanjate, ko vse okoli vas utihne in imate trenutek zase?
  • Kaj vas navdihuje in vam daje energijo?
  • Kaj je tisto, ob čemer vam zaigra srce?
  •  Kako bi se počutili, če bi se vam uresničilo to, kar si želite?


Dovolite si svoje sanje, povejte na glas, kaj si želite in zapišite te želje – tako postanejo bolj resnične in vi jih boste resno vzeli. Če ostanejo le v naših mislih, jih lahko hitro kaj odpihne stran (na primer naši strahovi, vzorci in prepričanja v smislu »To je brez veze«, »To ni možno« ali pa »Prestar/a sem za kaj takega«).

Ko smo bili še otroci, smo verjeli, da je vse mogoče. Za nas ni bilo omejitev. Verjeli smo tudi, da si zaslužimo le dobro, da smo vredni, da nam dobro enostavno pripada. Ko odrastemo verjamemo ravno v nasprotno in s tem si sami odvzamemo vse dobro, ki nam je namenjeno.


Spodbujam vas, da si v prihahajočem letu dovolite sanjati in tudi živeti svoje sanje, da si brez slabe vesti vzamete, kar vam življenje dobrega ponudi - veselje, srečo, ljubezen, uspeh, spoštovanje, mir in zdravje. Dovolite si vse dobro in dobro se bo naselilo v vaše življenje.

Srečno in srčno 2015! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar