Strani

30. avgust 2013

Naš osebni svetovalec za uspeh


Spoznavanje sebe in nato spreminjanje sebe vpliva na vsa področja v našem življenju. Tudi na poslovno področje. Ko začnemo hoditi po tej poti spreminjanja in osebnostne rasti, odkrijemo o sebi marsikaj novega, tisto, kar smo pa vedeli že prej, pa zdaj počasi kažemo tudi drugim. Na tak način se spreminja naše življenje na vseh področjih. Vse postaja bolj usklajeno z nami – usklajeno s tem, kar smo.

Posameznik, ki se spoštuje in ceni svoje lastnosti in vrednote, po katerih živi, bo uspešnejši od tistega, ki tega nima, saj s tem, ko sebe spoštuješ in se ceniš, se zavedaš sebe in svoje vrednosti ter s tem razvijaš samozavest. Samo-zavest pomeni zavedanje lastne vrednosti. In ko enkrat imaš to, ti tega ne more nihče vzeti. Samozavest, zgrajena na dobrem položaju v službi, dobri plači, veliki hiši in dobrem avtu, lahko kaj hitro splahni – že prva kriza lahko takemu človeku “odnese” to tako imenovano samozavest.
Z zavedanjem sebe in svoje vrednosti, se osvobajamo različnih omejitev, ki so nam do zdaj preprečevale, da bi lahko izrazili sebe v celoti, da bi lahko izrazili vse svoje čudovite talente. Začne se prebujati ustvarjalnost, ki nam pomaga ne le pri vsakdanjem delu v službi, temveč tudi nasploh v življenju…

Imeti odnos s seboj je tako, kot bi imeli ob sebi osebnega svetovalca, ki vas pozna do najmanjše podrobnosti in vi mu lahko stoodstotno zaupate, saj vam vedno in povsod svetuje tako, kot je najboljše za vas in za situacijo v tistem trenutku. Pri sprejemanju odločitev ste lahko s takim svetovalcem ob boku bolj suvereni, prepričani vase in v svoje sposobnosti. In ne le to. Z lepim in zdravim odnosom do sebe, lahko ustvarjate takšne odnose tudi z drugimi – s sodelavci, s šefom, s poslovnimi partnerji itd. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar