Strani

13. junij 2013

Sreča je v nas


Vsi si želimo biti srečni. Zato se na vse pretege trudimo in iščemo srečo – da bomo imeli vitko in zdravo telo, se veliko ukvarjamo s športom in pazimo na prehrano, da bomo urejene in privlačne, ženske hodimo na pedikuro, manikuro in k frizerju, moški pa na fitnes, da bodo imeli izklesano telo. Tako bomo lepi in privlačni in bomo prej našli partnerja. V službi delamo nadure in se trudimo za boljši položaj in višjo plačo. Z več denarja bomo imeli večji ugled in več si bomo lahko privoščili v življenju. Vsaj enkrat na leto odpotujemo nekam zelo daleč, vmes pa si privoščimo še kakšen krajši oddih.

Vse to so naši poskusi, da bi se počutili srečne. Vendar pa je sreča v tej obliki zelo kratkotrajne narave – traja ravno toliko časa kot dopust na rajskih otokih. Ko se vrnemo v svoj vsakdan, je spet vse isto. In mi ne čutimo več tiste »sreče«, ki smo jo, ko smo ležali na plaži pod palmo s kokosom v roki.

Vse to je posledica tega, ker srečo iščemo povsod tam, kjer je pravzaprav ni. Mi iščemo srečo povsod okoli nas, v resnici pa je sreča v nas. Srečen si, ko se počutiš dobro, ko ti nič ne manjka in ko se dobro počutiš v svoji koži. To je pa takrat, ko SI v svoji koži – ko si ti TI, ko imaš stik s seboj, ko veš, kaj so tvoje želje in potrebe in ko temu tudi slediš. Ko si sam s seboj v dobrem odnosu in lepo skrbiš za sebe, si srečen, saj ti nič ne manjka. Takrat ne iščeš več sreče, saj v sebi notri čutiš ta prijeten, izpolnjujoč in pomirjujoč občutek – srečo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar