Strani

3. junij 2013

Priprava na nov odnos


Tako kot je potreben čas, da partnerja spoznamo, mu odpremo svoje srce in se mu predamo, je potreben tudi čas, če odnos razpade, da se »odvežemo« od partnerja in preteklega odnosa. Zato je nujno, da si pred novim partnerstvom vzamemo čas zase.

Čas zase pomeni, da se odmaknemo od zunanjega sveta in se zazremo vase. Da se vprašamo, kdo smo in kaj si želimo, tako v življenju kot v partnerstvu. Dovolimo si, da žalost pride in da jo izjokamo ali kakorkoli drugače damo ven iz sebe in se ne obtožujemo. Obtoževanje nam ne bo prineslo nič dobrega – le jezo in sovraštvo.  Raje poglejmo, zakaj je prišlo do razpada odnosa in kaj se lahko iz te izkušnje naučimo. Vse izkušnje v življenju so tukaj zato, da se iz njih nekaj naučimo.

Pravijo, da je boljša preventiva kot kurativa. V tem smislu je torej najboljše, če že pri prvem odnosu, ki ga ustvarjamo, pazimo na to, da si vzamemo čas za spoznavanje drug drugega in ne hitimo v odnos. Tako bomo lahko zgradili kvalitetno in trdno partnerstvo. Če pa hitimo in si ne vzamemo niti časa zase, da se spoznamo, niti za spoznavanje drugega, bo tak odnos odpihnil že rahel piš vetra.

Zato je zelo pomembno, da pred začetkom novega oziroma prvega odnosa, najprej pogledaš vase, se vprašaš, kaj si pravzaprav želiš v partnerstvu in razčistiš pretekli odnos. Če si navezan še na prejšnji odnos, ne moreš začeti z novim odnosom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar