Strani

20. junij 2013

Romantična ljubezen – 1.del


Romantična ljubezen je vedno nekaj velikega, močnega in tragičnega. Živi v romanih, v realnem življenju je ni. Danes pa je ogromno parov, kjer je eden od partnerjev nesrečen, ker njegova ljubezen s partnerjem ni takšna, kot jo opisujejo romani. Seveda ni, saj tudi ne more biti!

Podobno je s filmsko industrijo. Že približno sto let gledamo najrazličnejše filme, katerih glavna tema je ljubezen. Verjamemo v iluzijo, da obstaja idealni partner, v katerega se bomo zaljubili in potem bomo srečni do konca svojih dni. Mnogi so skozi odraščanje in osebno rast »prerastli« vse te scenarije in si uspeli ustvariti odnos oz. partnerstvo v realnem življenju.
Nekaterim pa to (še) ni uspelo in hrepeneče čakajo na trenutek, ko bodo (kot v filmu) srečali svojo veliko ljubezen in takrat bodo srečni. Tako jim je bilo namreč obljubljeno s TV ekrana. Namesto, da bi sprejeli sebe, takšne kot so, in ljudi okoli sebe (morda celo bodočega partnerja), trpijo zaradi razlike, ki obstaja med pričakovanim ljubezenskim scenarijem in resničnim življenjem.

Če želimo imeti zdrav odnos in dolgotrajno partnerstvo, moramo prenehati s sanjarjenjem o tem, kako bomo nekoč tudi sami živeli tako kot v filmu. Dejstvo je, da nismo igralci v nekem romantičnem filmu, temveč smo živi in živimo v realnem življenju, kjer ni prostora za igro, še manj za najrazličnejše scenarije. Se nadaljuje...

Ni komentarjev:

Objavite komentar