Strani

29. april 2015

Zdravi odnosi na Tednu vseživljenjskega učenja (TVU)


Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi zunaj naših meja. V sodelovanju z Javnim zavodom Cene Štupar, ki je v letošnjem letu prevzel koordinatorsko vlogo, bodo Zdravi odnosi sodelovali na TVU z različnimi delavnicami.

Poslanstvo TVU je promovirati pomen, vlogo ter možnosti učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek prevzema – kot posameznik, član družine, član delovnega kolektiva in drugih skupnosti. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja. Slovenija je bila leta 1996 kot šesta država na svetu med pionirji tega gibanja, zdaj pa festivale učenja prireja okrog 40 držav, od tega več̌ kot 20 v Evropi.

Verjamem, da se učimo vse svoje življenje in da je ravno zaradi tega lahko naše življenje bolj polno, izpolnjujoče, predvsem pa kakovostno in zdravo. V tem duhu bodo potekale delavnice za mlade “Jaz sem jaz. Ti si ti” ter za vzgojitelje in učitelje “Zdravje in dobro počutje”. Dve delavnici bosta odprtega tipa, kar pomeni, da se lahko prijavite, če vas tema zanima:

Delavnica SAMSKI: PRAVA POT DO PARTNERSTVA, 19.5. 18.00-19.30 
Lokacija:  JZ Cene Štupar
Prijave:  tinkara@zdraviodnosi.si ali 041 988 646

Delavnica KAKO SPREMENITI SVOJE ŽIVLJENJE, 26.5. 18.00-19.30 
Lokacija: Občina Cerkno
Prijave: tinkara@zdraviodnosi.si ali 041 988 646


Učenje…
  • Podaljšuje dolžino in kakovost življenja
  • Zagotavlja boljše zdravje in dobro počutje
  • Povečuje produktivnost in zaslužek
  • Povečuje kreativnost in inovativnost
  • Izboljšuje zaposljivost in fleksibilnost na trgu dela
  • Zmanjšuje stopnjo kriminala in neenakost
  • Povečuje državljansko angažiranost in socialno kohezijo
  •  Povečuje zaupanje vase in druge, toleranco in empatijo.




Ni komentarjev:

Objavite komentar